Orosz Irén

Orosz Irén

Orosz Irén vagyok, óvodapedagógus, mozgásfejlesztő szakember. Óvodapedagógiával kapcsolatos tanulmányaimat az ELTE Tanító és Óvóképző Karán, a szarvasi Tessedik Sámuel Főiskolán végeztem, Sokféle továbbképzésen vettem részt, elsősorban a fejlesztő pedagógiával, illetve mozgás és képességfejlesztéssel kapcsolatos témakörben.

A TSMT módszert 2012 -ben tanultam meg a BHRG Alapítvány központjában, azóta végzek ilyen jellegű fejlesztést a gyermekek körében. Elsősorban a 1,5 - 10 éves korosztállyal foglalkozom, egyéni illetve csoportos formában. Úgy gondolom, hogy az a gyermek, aki valamilyen TSMT foglalkozáson vesz részt, lehetőséget kap arra, hogy saját képességeihez, adottságaihoz képest a lehető legjobb teljesítményt tudja elérni az iskolában, sportban, vagy az élet más területein. Hiszem, hogy a TSMT egy lehetséges út a gyermek fejlődéséhez, és az egyik legjobb, és leghasznosabb út.

2013-ban létrehoztuk Pécelen a Kockakuckó Mozgás és Képességfejlesztő Központot, ahol egyéni és csoportos formában történik a mozgásfejlesztés.

Szeretettel várom a hozzám forduló gyerekeket és szüleiket.


Bozsó Alexandra

Bozsó Alexandra

2016 óta óvodapedagógusként dolgoztam a XVII. kerületben. Alapdiplomám megszerzését követően elvégeztem a fejlesztőpedagógusi képzést is, illetve a TSMT egyéni és csoportos terapeuta képzéseket.

3 hónapos kortól – 11 éves korig egyéni TSMT terápiákat tartok.
A nagyobb korosztály számára a TSMT terápia csoportos foglalkozások keretében is megvalósulhat.
4-8 éves gyermekek számára tartok egyéni képességfejlesztő foglalkozásokat, melyek célja a különböző részképességekben való lemaradások megsegítése.
A terápiák, fejlesztőfoglalkozások megkezdése előtt minden esetben egy komplex vizsgálat történik, mely részletes képet ad a gyermekről, ezáltal segítve az eredményes munkát.
1,5-3 éves korosztálynak játékos zenés, illetve mozgásos foglalkozásokat szervezek, amelyeken a szülőkkel együtt vehetnek részt a gyerekek.

Telefonszámom:

06/30-5695459


Sápszky Anita

Sápszky Anita

Sápszky Anita vagyok LongiKid vizsgáló, csoportos mozgásfejlesztő terapeuta. A TSMT módszert a BHRG Alapítvány TSMT Fejlesztő Központjában tanultam. 2010-ben diplomáztam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében. 2012 óta a Czövek Erna Alapfokú Művészetoktatási Intézmény énektanára vagyok. Csoportos terapeutaként elsősorban a nagyobb korosztálynak, 3-11 éves korig tartok TSMT tornát.
A LongiKid© egy olyan neuro-szenzomotoros eljárás, amely alkalmas a gyermekek mozgásos és kognitív, figyelmi fejlődésprofiljának jellemzésére 3 hónapos kortól 11 éves korig. A vizsgálattal azonosíthatóak az eltérően fejlődő funkciók és az idegrendszeri érési zavarok.

Célom, hogy minden gyermek megkapja a neki járó segítséget, hogy egyenlő feltételekkel kezdhesse meg az iskolát, vagy ha már iskolás, sikeresen és könnyedén vegye az akadályokat.

Telefonszámom:

06/70-5769282


Kiss-Antal Nikoletta

Kiss-Antal Nikoletta

Kiss-Antal Nikoletta vagyok. Csecsemő és Kisgyermeknevelő, komplex mozgásfejlesztő és baba-mama jóga oktató.

8 éve foglalkozom újszülött-3 éves korosztállyal. Jelenleg is folytatom a tanulmányaimat, fontos számomra, hogy minél több olyan továbbképzésen vegyek részt, melyet hasznosan be tudok építeni az óráimba. Csoportos baba és totyogós tornát tartok, melyben nagy hangsúlyt fektetek a játékos fejlesztésre. Minden foglalkozást masszírozással, taktilis érzékelés fejlesztéssel kezdünk. Ezt követően rengeteg mondóka és ének kíséretében mozgatjuk át a gyerekeket, és tanítjuk meg a helyes nagymozgásokat. A hozzám járó pici babák stabil alapot kaphatnak az időben történő mozgásfejlődéshez.

A bölcsődében eltöltött évek alatt szomorúan tapasztaltam, milyen sok kisgyermeken segíthetett volna az időben elkezdett fejlesztés. Így küldetésemnek érzem, hogy megismertessem a szülőkkel, hogy "lusta" csecsemő nincsen, hogy bátran hallgassanak az anyai megérzéseikre és hogy időben tudjak segíteni nekik, vagy megfelelő szakemberhez tudjam őket irányítani.

Telefonszámom:

06/20-4826080Balajti Bernadett

Közel tizenöt éve dolgozom óvodapedagógusként. Integrációs és innovatív szemléletmódon keresztül, saját csoporton belül, 7éves tapasztalatot szereztem az autizmus spektrumzavarral és az ADHD-val, BTMN-el küzdő gyerekekkel is.

Külön büszkeséggel tölt el, hogy 2022.-ben Bp.Főv. XIII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda, 18 tagóvodája közül, én kaphattam „Az év integrációs pedagógusa” szakmai elismerést.

2018.óta foglalkozom alapozó mozgásterapeutaként a gyermeki idegrendszer játékos, mozgáson ,- érzékszerveken keresztül történő fejlesztésével.

Olyan mozgásfejlesztésen alapuló (ún. motoszenzoros) típusú idegrendszer fejlesztő terápia, mely során a gyermekeknél újra indítjuk az emberi mozgásfejlődés állomásait. Végig vezetjük a gyermekeket az egyszerű mozgásoktól az összetett, sorozatokból álló, bonyolult mozgásokig, a fejlett koordinációt igénylő feladatok megtanulásáig, a jó kivitelezésig. Végig segítjük őket a több irányú figyelmet igénylő feladatok automatizált szintű végrehajtásáig. Fejlesztjük a gyermekek általános mozgásügyességét, a kézügyességet igénylő feladatok kivitelezésének alapjául szolgáló finommotorikát. Elősegítjük a stabil jobb-, vagy baloldali dominancia kialakítását és megerősítését is. Mozgásfejlesztési gyakorlatsorunkkal hatunk a beszéd működéséért (olvasás, írás) felelős területekre is. A terápia során a mozgást kiegészítjük fejlesztő pedagógiai módszerekkel (idő, tér, emlékezet, ritmus, labdagyakorlatok stb.), ezzel tesszük teljessé módszerünk hatását.

A foglalkozások közben Figyelek az érés, fejlődés, fejlesztés összefüggéseire és nem utolsó sorban a gyermekek lelkének jóllétére. Igyekszem megtalálni a harmóniát a csoportban, mindezt nagyon játékos formában.

Telefonszámom:

06/30-3366813